Розкажіть мені, будь ласка, як мені швидко вивчити Коран? Може бути є якісь методи, час для цього ?!

Розкажіть мені, будь ласка, як мені швидко вивчити Коран? Може бути є якісь методи, час для цього?! – Релігійне право & lt;! – If (Консультації) – & gt; – Консультації & lt;! – Endif – & gt; – Інформаційні розділи – Ометлелер Розкажіть мені, будь ласка, як мені швидко вивчити Коран? Може бути є якісь методи, час для цього?!

Питання:

Розкажіть мені, будь ласка, як мені швидко вивчити Коран? Може бути є якісь методи, час для цього?!

Насправді, це дуже важливе питання. Цим питанням задається кожен мусульманин. Заучування Корану це не гра і не те заняття, яке допомогло б відволіктися і не те, що розуміється під «припровадженням часу».

Коран – Святе слово Аллаха і потребує особливої??уваги, етикету. Коран – великий дар від Аллаха людям, милість і праведний шлях. Заучування Корану – це чудове заняття. Кожен вчинений аят – це світло в серці, лікування і наставляння. Кожна прочитана буква – це 10 Саваба (винагород). Відношення мусульманина до Корану полягає в тому, що він повинен читати його, вчити напам’ять, розуміти, звеличувати, напучувати, слідувати, поширювати, вивчати, навчати. ??

Перш ніж говорити про методи заучування Корану треба знати гідності та цінності Корану. Посланник Аллаха (хай благословить його Аллах і вітає) сказав: –

«Читайте Коран. Воістину, Він прийде заступником своєму читцю в Судний день »(сахих муслим).

– «І хто вміло читає Коран, той буде з ангелами, а хто читає Коран, запинаючись, то йому винагороду подвійно» (Бухарі, Муслім).

– «У Аллаха є свої люди». Тоді його запитали: «Хто вони, про посланник Аллаха». Посланник Аллаха (хай благословить його Аллах і вітає) сказав: «Це люди Корану, вони є людьми Аллаха і Його обраними (особливими)» (Насаї).

– Посланник Аллаха (хай благословить його Аллах і вітає) сказав: «(в Судний день) Скажуть володареві Корану:« Читай і піднімайся. Читай, як ти читав в тлінного життя, воістину, твоє місце (в Раю) буде на останньому аяте (Корану), який ти прочитаєш ». (Тірмізі). Пояснення цього хадиса: рай складається із ступенів і рівнів. Чим вище рівень, тим краще. Люди в найвищих щаблях Рая будуть частіше бачити Аллаха. (Погляд на лик Аллаха – найпрекрасніше насолоду в Раю – ніякі блаженства Рая не зрівняються з цією насолодою). Дружина посланника Аллаха (хай буде задоволений нею Аллах) сказала, що ступенів Рай стільки ж, скільки аятов в Корані. І якщо людина перечитає усі аяти Корану в Судний день, то вища його вже нікого не буде.

Також відзнакою Коран-хафіза (знавця Корану) є те, що він зможе заступитися за десять своїх родичів, яким уготований Ад. Також його батькам одягнуть на голову корону в Судний день, і світ його буде досягати до творінь так, що кожен захоче одягнути таку корону.

Способи полегшити заучування Корану:

1. Благий намір.

Посланник Аллаха (хай благословить йооE Аллах і вітає) сказав: «Воістину, справи по намірам. Хто заради Аллаха має намір вчинити благу справу, Аллах полегшить його йому ». Хафізи кажуть, що найголовніше в заучуванні Корану – добрий намір і невелике прояв терпіння.

Посланник Аллаха (хай благословить його Аллах і вітає) сказав: «… хто наміриться вчинити благу справу і не зробить його, то йому буде одне винагороду, а хто зробить, то в десять разів більше».

2. Благання.

Вчинення благання – це основа поклоніння. Завжди треба просити Аллаха, навіть в дрібницях, бо без Його допомоги ми, люди не здатні нічого зробити. А що стосується такого питання, як заучування Корану, то необхідно частіше просити Аллаха, щоб Він полегшив цю справу і дав сил.

3. Каяття.

Просити вибачення у Аллаха перед початком, та й, взагалі, завжди, супроводжуючи свій намір віддаленням від гріхів. Як сказав учитель імама Аш-Шафіге: «Знання – це світло, а світло Аллаха не отримає грішник».

Насправді, наслідки гріхів дуже великі. Так імам Ібн Кайім наводить у своїй книзі «Хвороба і лікування»:

– грех породжує гріх,

– грех закриває світло істини,

– грех спадщина проклятих людей і народів (тому творить гріх є спадкоємцем, наприклад: обман на вагах під час торгівлі – це спадщина народу Шугайба, вбивство – спадщина Кабіль, заздрість – спадщина Иблиса…),

– грех позбавляє знань,

-від гріха чорніє і грубіє серце, погіршується пам’ять,

– грех призводить до прокляття Аллаха і Пророка (хай благословить його Аллах і вітає),

– гріх піддає людину до покарання Аллах в цьому житті і в наступному,

– гріх позбавляє милості Аллаха, Його благ і благодаті (наприклад: унаслідок гріха люди позбавляються дощу, спокою в житті) і т. д.

Наслідки гріхів заважають людині отримати дар Всевишнього – вивчити Коран напам’ять. Цього не вийде, якщо не попросити у Аллах прощення за гріхи.

4. Терпіння і сильне бажання вивчити Коран.

Один з учених сказав: «Знання не приходять з тілесним насолодою», – тобто коли тіло відпочиває і спить ».

Прояв терпіння – один із потрібних повелінь Аллаха своєму пророку (хай благословить його Аллах і вітає), його уммі. І Аллах сповіщає нас в Корані про те, що, воістину, що проявляють терпіння отримають винагороду без рахунку.

5. Призначення певного часу для заучування Корану.

Наш організм налаштовується на певний час для певного заняття. Активність мозку різна в різний час, тому кожна людина повинна визначитися з підходящим для нього режимом для заучування. Якщо у людини немає певного свого часу, то краще вибрати для заучування час ранкової молитви і перед сном.

6. Сталість заучування Корану.

Це пов’язано як з Релігією, так і з психологією. Сталість в заучуванні Корану полегшує продовження дії, а на психологічному рівні відбувається звикання до мови Корану, його методам, увазі аятов Корану.

7. Постійне читання Корану, спілкування з людьми, що знають Його, повторення вивчених аятов і сур в молитвах.

8. Читання Корану перед знавцями Корану і вироблення звички читання Корану в найкращий час, а саме, після ранкової молитви, після надвечірній молитви, по ночах.

9. Хорошим помічником в заучуванні є методу записи вчиненого на папері (африканський стиль заучування Корану). Запис того, що вивчили, а потім і перевірка цього з оригіналом.

10. Практичне застосування вивченого з Корану. Необхідно намагатися впроваджувати в своє життя ті, дії, яким нас вчить Коран. Наприклад: аят з Корану: «О ті, які роздають милостиню…». Значить необхідно бути з тих, хто роздає милостиню на користь бідних.

11. Розуміння смислів, спільних смислів, причин послання аятів, сур Корану.

12. Наявність ритуальної чистоти під час читання Корану. Це золоте правило знавця Корану, чистка зубів перед читанням.

13. Навчання людей Корану, пізнання правил арабської мови, читання історії знавців Корану, які поклоняються Аллаху належним чином. 14. Слухання записів кращих читців Корану, конкурси, змагання в заучуванні Корану.

Також, як показує практика, краще вивчити короткі сури, т. е 28-30 частини Корану, суру Ясин, Табарак (мульк), так як короткі сури завжди можна читати в молитві, чергуючи їх.

Дата: 16.02.2012. Переглядів: 6626.

_0.32MB/0.00419 sec